Paradiset som er Søgnes skjærgård

Søgneskjærgården er virkelig noe for seg selv!

Kystlinjen er en av Norges vakreste, med mer enn 1 200 holmer og skjær – hvor de aller fleste er tilgjengelige for offentligheten. I motsetning til mange andre steder, hvor båtene ofte ligger tett i tett langs holmene, kan du enkelt finne en usjenert, lun vik å legge til. I Søgne er de fleste holmene ubebygde, og her kan velge og vrake i alt fra nakne, saltskurte skjær ytterst i havgapet - til usjenerte, lune sandstrender.

Mangfold er et nøkkelord når det gjelder Søgnes skjærgård. På noen holmer høres barnelatter og lykkelige hvin når små krabbefiskere får noe på kroken, andre steder deler du bare med en og annen terne.

Båtliv i alle varianter er en del av kulturen her, og sommeren igjennom møter du på stolte skippere og glade matroser i små og store fartøy. På sjøen er alle venner, og når sola skinner er stemningen alltid god. Flaks at Sørlandet ligger på toppen av lista over flest soldager!

Kunne du tenke deg å bo med søgneskjærgården som nærmeste nabo? Se boligområder i Søgne her!

Et hav av muligheter

Enten du tar en tur i kajakken en blikkstille morgen eller fyller båten med storfamilien etter jobb – skjærgården byr på opplevelser for enhver smak. Du skal ikke mange minuttene ut fra land før det ene øyparadiset etter det andre åpenbarer seg. Få andre steder kan skilte med lignende variasjon i skjærgården som Søgne.

På rekke og rad ligger fortidsminner, naturperler og de vakreste badeplasser. Flere av holmene har offentlige bryggeanlegg og toalettfasiliteter. På noen øyer kan du møte på ullkledde venner i form av villsauer. Disse beiter ute hele sommeren og hjelper til med å holde vegetasjonen i sjakk.

Øygruppa Udvår, udødeliggjort av Vilhelm Krags dikt «Dansen på Uvaar», er en perle for deg som vill oppleve vill og vakker skjærgård. Udvårkilen ligger i le for vind og vær, med massevis av friområder og det perfekte sted å prøve fiskelykken fra land.

Den gamle uthavnen Ny-Hellesund er kanskje Søgneskjærgårdens mest kjente sted, og hit går det ferje fra Høllen brygge hele året gjennom. Her yrer det av liv om sommeren, og kaféen er flittig besøkt. Verftet på Kapelløya har sommeråpen restaurant, og leier ut blant annet ut kajakker og tandembåter i tillegg til overnattingsplass.

På Kapelløya har du mye å velge mellom; brygger, svaberg, strender og en fantastisk lagune. Søgne klatreklubb har laget et helt felt med klatreruter for alle nivåer. Her begynner også Olavstien, som går gjennom et variert naturlandskap. Flotte steder å slå opp telt og toalettfasiliteter flere steder på øya gjør dette til det perfekte sted for en overnattingstur.

Trysnes Brygge ligger helt vest i Søgne, og er en gammel seilskutehavn med sommeråpen landhandel, restaurant og utleie av blant annet SUP-brett og båter i sommersesongen. Et populært stopp både drivstoff, mat eller en is og noe kaldt å drikke.

Båtløs?

Har du ikke egen båt? Null problem – det går nemlig ferje fra Høllen brygge til Ny-Hellesund, Skarpøya og Borøya hele året gjennom. Langs land er det kort vei mellom strender, badeplasser og svaberg, og i tillegg har du altså muligheten til å boltre deg på en av disse øyene. Skulle lysten på båt melde seg kan Søgne nærmest garantere deg båtplass – det utvikles nemlig flotte båthavner i flere steder.

Les mer om båtlivet i Søgne her!

Bilde fra Kapelløya

Barnevennlige
Søgne

Vi har gode skoler og barnehager, med dedikerte voksne – og trygge oppvekstmiljøer for barn. Og skal du bygge egen bolig – eller flytte hit – vil du raskt oppleve at skoler og barnehager ligger i umiddelbar nærhet til noen av de flotteste boligprosjektene i hele bydelen.

Se alle våre boligområder

Sentrale
Søgne

Ja – du leste riktig. For med ny vei i retning øst og vest – har avstand og reisetid blitt mindre og mindre. Samtidig har kollektivtilbudet blitt bedre – sånn at du alltid har valgmuligheter – hele året. Så enten du skal forflytte deg lokalt i det daglige, eller lenger unna – Søgne er mye nærmere alt enn du tror!

Fra Tangvall til Kristiansand tar det ca. 15 minutter med bil.

Les mer om kollektivtilbudene

Skjærgårdsparadis
i Søgne

Skjærgården utenfor Søgne, er kanskje den vakreste i hele Norge. Vi har en kystlinje som er nær, tilgjengelig for de aller fleste – og tilbyr muligheter i særklasse. 

Båtliv er en del av vår kultur, og vi haren skjærgård bestående av øyperler i massevis. Det vrimler av båter nesten året rundt, og vi har båtplasser til alle som ønsker.

Se mer om båtlivet

Levende Søgne

Søgne består av så mye mer enn det du ser. Tangvall som er selve hjertet, vokser seg større og mer mangfoldig enn noensinne. Et levende sentrum, for både mennesker og butikker.

I tillegg har Søgne idrettslag og foreninger for alle – inkluderende og veldrevet. Massevis av voksne som bidrar frivillig – og tilbud som hele tiden er i god vekst. Variert og forskjellig – for alle aldre og interesser. 

Se alle fritidstilbud

Frodige Søgne

Liker du natur – har vi det beste å by på. Vi har kanskje ikke mer natur enn mange andre, men den er mye nærmere. For nesten uansett hvor du bor her, vil du oppleve det grønne og frodige rett utenfor døren – med uendelige muligheter for turer. Godt vedlikehold av mennesker som dyrker gode opplevelser – og tilpasset alle aldre og nivåer.

Se alle turområder

Badevennlige
Søgne

Vass på langgrunne strender, stup fra et nakent svaberg –eller – ta kveldsbadet i et sommervarmt ferskvann! I tillegg til en fantastisk skjærgård har du i Søgne tilgang på en rekke flotte og tilrettelagte badeplasser, både i sjø og i ferskvann.

Søgne er som skapt for badenymfer, i alle aldre.

Se alle badeplasser
Til toppen