Nedskalerte med stor suksess!

I en splitter ny leilighet på toppen av Tangvall Arena nyter familien Roland sin nye tilværelse. De har mer enn halvert boligstørrelsen, og har planlagt alt ned til minste detalj.

Her bor Monica (52) og Geir (58) sammen med sønnen Sondre på 18. Resten av ungeflokken har flyttet ut, og kun minsten fulgte med på lasset. Det var også for ham omveltningen var størst – tidligere hadde han en hel etasje å boltre seg på.

– Det går fint, sier han. – I etasjen over her er det et fellesrom med sofaer og spisestue – hvis jeg for eksempel skal ha pokerkveld med kompiser, setter vi oss ofte opp der. Dessuten er det perfekt når jeg skal på skolen, det går jo busser rett utenfor hvert tiende minutt.

Les mer om de ulike fritidsaktivitetene i Søgne!

I tenkeboksen

De hadde tenkt på å flytte en god stund. Sondre går andre året på idrettslinja ved Kvadraturen videregående skole, og foreldrene jobber begge to hos Strai Kjøkken Avenyen i Sørlandsparken. De var innom tanken på både Bystranda og Kanalbyen, før valget falt på Søgne sentrum.

– Vi var nok blant de første til å sette oss på liste her, forteller Monica. – Plasseringen er jo helt fantastisk, vi har sol fra morgen til kveld. Arkitekturen er spennende og planløsningen topp. Vi har vært med gjennom hele prosessen, så leiligheten har blitt akkurat slik vi drømte om.

Les mer om Søgne Sentrum her!

Null vedlikehold

Deres nye bolig er på 124 kvadratmeter, med tre soverom og gedigen terrasse på hele 140 m².

– Jeg vil si at vi har fått mye for pengene, sier Geir fornøyd. – Vi var ganske åpne da vi snakket om å flytte, men var enige om at vi ikke ville inn i et boligfelt. Den epoken følte vi oss ferdig med, sier han med latter i stemmen.

– Jeg er glad det ble leilighet. Noe av det aller beste er å slippe vedlikehold, gressklipping og snømåking. Geir smiler lykkelig. – Med et eldre hus var det noe som måtte gjøres hele tida.

Han er takknemlig for all ekstra fritid, han har nettopp har arvet en gård i Marnadal, som nå er under oppussing.

– Den har boplikt, så for tiden er vi særboere, ler han.

For Monica er det beste at leiligheten er så lettstelt.

– Rengjøringen tar kort tid, jeg har mye mer fritid nå enn tidligere, sier hun. – Selv om vi er aktive alle tre, er det fint å kunne bruke nærmiljøet mer.

Se ledige leiligheter her!

Støyfritt

Både leiligheten og uteområdet er usjenert med lite innsyn. Overraskende nok uteblir også støy fra både E39 og byggearbeidet som pågår utenfor.

– Vi var litt skeptiske til å skulle bo på en byggeplass, men det merker vi knapt, forteller de begge. – Det er veldig stille her.

Den store uteplassen er foreløpig på planleggingsstadiet.

– Med så stor terrasse vil vi dele den opp i soner. Paret ser frem til å gå i gang neste år, få på plass blomster og hagemøbler. I bygget ved siden av flytter et vennepar inn i niende etasje, og de gleder seg til å avtale besøk over rekkverket.

Kortreist kjøkken

Kjøkken, bad og garderobeløsninger er selvsagt kvalitet fra Strai Kjøkken.

– Alle leilighetene i prosjektet har kjøkken og bad fra Strai, forteller Monica fornøyd. – Vi har også valgt garderober derfra, det var nemlig det jeg var mest bekymret for – at det ikke skulle være nok garderobeplass. Mur i sør var veldig imøtekommende, og flyttet på vegger for at vi skulle få så mye skapplass som mulig. Nå har vi mer enn nok plass, det føles nesten som om vi bor i et hus, ler hun.

Familien flyttet fra et 380 m² stort 80-tallshus i Høllen, med nesten to mål tomt. Monica kommer opprinnelig fra Mandal og Geir fra Songdalen, så Søgne var egentlig et kompromiss da de skulle flytte sammen. Nå har de bodd her i 20 år, og har ingen planer om å flytte på seg igjen.

Heller ikke Sondre lar seg friste av livet i Kristiansand sentrum.

– Søgne har alt, vi trenger ikke inn til byen. Bowling, O’Learys med shuffleboards, kjøpesenter, spisesteder og butikker. Og kompisene mine bor her, fortsetter han. – Det betyr jo mye. Når jeg flytter vekk for å studere, kommer jeg tilbake til Søgne når jeg er ferdig. Å bo i Søgne vil alltid være plan A!

Mangler ingenting

Fra terrassen ser de opp på Søgne-skiltet, høyt over Tangvall.

– Turmulighetene er mange, forteller Geir. – Det er bare å ta på seg joggeskoene, så kan du gå mange mil hvis du vil.

Se alle turmulighetene i Søgne her!

I kjelleren har de parkeringsplass, men røper at de sjelden bruker bilen til byen. Bussen har fått tre nye, fornøyde passasjerer.

– Dessuten har vi alt vi trenger her på Tangvall, sier Geir. – En heistur ned har vi jo et nytt kjøpesenter som stadig utvides med nye butikker. I helgene kan vi gå i tøflene til Edgars for å kjøpe ferske rundstykker.

Rom for feiring

Én etasje opp finnes et gjesterom beboerne kan leie når de får besøk og mangler sengeplass. Her er også stue til leie for en rimelig penge, med fullt kjøkken, sofagruppe og spisebord.

Det er 27 leiligheter i bygget, men fasilitetene deler de med nabobygget. På bakkeplan er et flott drivhus, også det innredet med spiseplasser.

Familien flyttet inn i mars. Da hadde de leid en leilighet et annet sted på Tangvall i ett år, i påvente av at deres bolig ble ferdig.

– Det var en prøvelse, sukker Geir.  – Vi begynte nesten å angre på valget om å flytte i leilighet. Denne var mye mindre enn den vi har nå, og med lite sol. Tre personer her ble litt i overkant.

Hopp i det!

Til andre som vurderer å gå fra hus til leilighet, har Monica og Geir følgende råd:

– Kom inn i prosessen så tidlig som mulig. Da har du mulighet til å påvirke, og det er også rimeligere å gjøre endringer.

– Gjør gjennomtenkte valg. Legg en innsats i planleggingen, det belønnes du for senere. Tenk bevisst rundt skap og garderobe – hva vil du bruke plassen til? Vi gjorde en skikkelig jobb med hensyn til dette, og det har blitt det vi er aller mest fornøyde med.

– Ta imot gode råd og veiledning fra utbygger, kjøkkenleverandør og andre leverandører. De har vært helt uvurderlige for oss. Mur i sør er kjent for god standard, men vi har tilpasset i alle rom.

I tillegg bruker familien tid på å bo seg inn. Bortsett fra spisestua og en arvet teakseksjon er alle møbler nye. Kunsten de hadde med seg har foreløpig blitt plassert i boden, den passet ikke helt inn.

– Det er viktig at dette blir et hjem, ikke noe fra en katalog, konstaterer Monica. – Derfor bruker vi tid før vi tar avgjørelser. Ting kommer på plass, litt etter litt. Vi ville heller flytte nå, til noe vi kan bo i lenge og få ordentlig glede av. Her er det lettstelt, trygt og godt. Etter hvert som det bygges mer ut på Tangvall får vi enda flere fasiliteter i nærheten. Vi er kommet for å bli!

Eller som Sondre sier:

Vi bor jo i Søgne – man flytter ikke herfra frivillig!

Finn boligområdet som passer for deg her!

Barnevennlige
Søgne

Vi har gode skoler og barnehager, med dedikerte voksne – og trygge oppvekstmiljøer for barn. Og skal du bygge egen bolig – eller flytte hit – vil du raskt oppleve at skoler og barnehager ligger i umiddelbar nærhet til noen av de flotteste boligprosjektene i hele bydelen.

Se alle våre boligområder

Sentrale
Søgne

Ja – du leste riktig. For med ny vei i retning øst og vest – har avstand og reisetid blitt mindre og mindre. Samtidig har kollektivtilbudet blitt bedre – sånn at du alltid har valgmuligheter – hele året. Så enten du skal forflytte deg lokalt i det daglige, eller lenger unna – Søgne er mye nærmere alt enn du tror!

Fra Tangvall til Kristiansand tar det ca. 15 minutter med bil.

Les mer om kollektivtilbudene

Skjærgårdsparadis
i Søgne

Skjærgården utenfor Søgne, er kanskje den vakreste i hele Norge. Vi har en kystlinje som er nær, tilgjengelig for de aller fleste – og tilbyr muligheter i særklasse. 

Båtliv er en del av vår kultur, og vi haren skjærgård bestående av øyperler i massevis. Det vrimler av båter nesten året rundt, og vi har båtplasser til alle som ønsker.

Se mer om båtlivet

Levende Søgne

Søgne består av så mye mer enn det du ser. Tangvall som er selve hjertet, vokser seg større og mer mangfoldig enn noensinne. Et levende sentrum, for både mennesker og butikker.

I tillegg har Søgne idrettslag og foreninger for alle – inkluderende og veldrevet. Massevis av voksne som bidrar frivillig – og tilbud som hele tiden er i god vekst. Variert og forskjellig – for alle aldre og interesser. 

Se alle fritidstilbud

Frodige Søgne

Liker du natur – har vi det beste å by på. Vi har kanskje ikke mer natur enn mange andre, men den er mye nærmere. For nesten uansett hvor du bor her, vil du oppleve det grønne og frodige rett utenfor døren – med uendelige muligheter for turer. Godt vedlikehold av mennesker som dyrker gode opplevelser – og tilpasset alle aldre og nivåer.

Se alle turområder

Badevennlige
Søgne

Vass på langgrunne strender, stup fra et nakent svaberg –eller – ta kveldsbadet i et sommervarmt ferskvann! I tillegg til en fantastisk skjærgård har du i Søgne tilgang på en rekke flotte og tilrettelagte badeplasser, både i sjø og i ferskvann.

Søgne er som skapt for badenymfer, i alle aldre.

Se alle badeplasser
Til toppen