Barnevennlige Søgne

Det er godt å være barn i Søgne!

Og når barna har det bra er det temmelig greit å være voksen også. I Søgne er veien kort til lunsj på et svaberg eller kveldsmat på en benk i skogen. Her er naturen nær, områdene innholdsrike, fritidstilbudet bredt og nabolagene trygge.

Det er tett mellom lekeplassene med moro for barn i alle aldre. De nye boligområdene er særlig utviklet med tanke på barnas trivsel. Her er gang- og sykkelstiene brede - og sørger for trygge skoleveier og enkel fremkommelighet for både store og små.

SE OVERSIKT OVER BARNEVENNLIGE BOLIGOMRÅDER I SØGNE HER

Aktiviteter for alle

Aktive barn er glade barn - og uansett hvor en bor i Søgne vil en oppleve kort vei til en rekke ulike lekeplasser, aktivitetsområder, ballbinger turstier og arenaer for lek i naturen. I tillegg er fritidstilbudet i Søgne både godt og bred - ledet av engasjerte voksne, med solid støtte fra det lokale næringslivet. Her finnes speider og kor, skating og trial –egen skiklubb har vi også. Flere typer idrett, som turn og friidrett i tillegg til lagsport i form av fotball, håndball, volleyball og basketball.

På Tangvall ligger Søgne skole og idrettssenter, et splitter nytt bydelshus med aktivitet fra tidlig morgen til sen kveld. Bygget sto ferdig i 2023 og huser ungdomsskole og et bredt studietilbud for videregående skole. Her finner du også Knuden kulturskole som har et stort og variert tilbud som spenner fra ulike typer dans, kunst og teater til all verdens instrumenter – du kan til og med spille i band!

En annen ting er at Søgne har mange ildsjeler som legger både tid og penger i å gjøre bydelen så levende og fin som mulig. Dette har resultert i fantastiske turløyper og -steder for utflukter med familien, ballbinger og klatreløype til Søgneskiltet, for å nevne noe.

Hopp i havet

Lyden av barnelatter og vannsprut fra et hopp - lite er vel mer herlig enn barn som koser deg i vann! I Søgne er bademulighetene mange, og strendene ligger som perler på en snor.

Høllesanden er veldig populær, og derfra kan du spasere til Årosstranda. Det er langgrunt hele veien, og området kalles med rette et badeparadis.  

På den flotte Årosstranda yrer det av barn så snart vanntemperaturen bikker 15 grader. Er det for kaldt i sjøen finnes det bademulighet på land i oppvarmet basseng sommeren igjennom. Her er også kafé, lekeplass, vanntrampoline og utleie av pedalbåter.

Søgne har en egen friluftspark, og Helleviga, Romsviga og Donevann byr på over 1000 mål med lek og fine opplevelser. Ta med badetøy, grillmat og uteleker, og nyt dager og kvelders ammen med andre familier. Vi lover at ungene vil storkose seg og få mange nye venner.

 

Livet er best ute!

En runde rundt Kvernhusvannet på Langenes er en populær og flott løype som passer for alle. Ta med niste og ta en rast på flotte svaberg, ved ferskvannet eller under store furutrær.

Legg søndagsturen til Svartheia i Kjellandsmarka, en skikkelig eventyrreise for hele familien. Langs turstien finner du malte steiner og figurer over alt, og barna synes det er veldig stas å løpe rundt og lete etter disse. Her kan du finne alt fra kjente figurer til morsomme fjes – et troll under en stein, se haien i bekken, bli stirret på av furutrær og se ugla i treet. Dette er en ekte eventyrskog!

På Åros finner du Åros Ridesenter, hvor store og små ryttere kan være med på ridekurs eller komme og hilse på hestene. Ridesenteret har faktisk egen «hestefritids», en SFO hvor barna hentes på skolen og finner på gøye aktiviteter sammen med dyrene på senteret frem til kl. 17.

Å få vokse opp i barnerike områder, tett på naturen i tillegg til å kunne velge blant et stort utvalg fritidsaktiviteter, er rene kinderegget. Her trenger ingen kjede seg. Kort sagt – Søgne er et eldorado for barn og barnefamilier.

Barnevennlige
Søgne

Vi har gode skoler og barnehager, med dedikerte voksne – og trygge oppvekstmiljøer for barn. Og skal du bygge egen bolig – eller flytte hit – vil du raskt oppleve at skoler og barnehager ligger i umiddelbar nærhet til noen av de flotteste boligprosjektene i hele bydelen.

Se alle våre boligområder

Sentrale
Søgne

Ja – du leste riktig. For med ny vei i retning øst og vest – har avstand og reisetid blitt mindre og mindre. Samtidig har kollektivtilbudet blitt bedre – sånn at du alltid har valgmuligheter – hele året. Så enten du skal forflytte deg lokalt i det daglige, eller lenger unna – Søgne er mye nærmere alt enn du tror!

Fra Tangvall til Kristiansand tar det ca. 15 minutter med bil.

Les mer om kollektivtilbudene

Skjærgårdsparadis
i Søgne

Skjærgården utenfor Søgne, er kanskje den vakreste i hele Norge. Vi har en kystlinje som er nær, tilgjengelig for de aller fleste – og tilbyr muligheter i særklasse. 

Båtliv er en del av vår kultur, og vi haren skjærgård bestående av øyperler i massevis. Det vrimler av båter nesten året rundt, og vi har båtplasser til alle som ønsker.

Se mer om båtlivet

Levende Søgne

Søgne består av så mye mer enn det du ser. Tangvall som er selve hjertet, vokser seg større og mer mangfoldig enn noensinne. Et levende sentrum, for både mennesker og butikker.

I tillegg har Søgne idrettslag og foreninger for alle – inkluderende og veldrevet. Massevis av voksne som bidrar frivillig – og tilbud som hele tiden er i god vekst. Variert og forskjellig – for alle aldre og interesser. 

Se alle fritidstilbud

Frodige Søgne

Liker du natur – har vi det beste å by på. Vi har kanskje ikke mer natur enn mange andre, men den er mye nærmere. For nesten uansett hvor du bor her, vil du oppleve det grønne og frodige rett utenfor døren – med uendelige muligheter for turer. Godt vedlikehold av mennesker som dyrker gode opplevelser – og tilpasset alle aldre og nivåer.

Se alle turområder

Badevennlige
Søgne

Vass på langgrunne strender, stup fra et nakent svaberg –eller – ta kveldsbadet i et sommervarmt ferskvann! I tillegg til en fantastisk skjærgård har du i Søgne tilgang på en rekke flotte og tilrettelagte badeplasser, både i sjø og i ferskvann.

Søgne er som skapt for badenymfer, i alle aldre.

Se alle badeplasser
Til toppen